Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La DDAC Arad a fost celebrată „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi” 

La DDAC Arad a fost celebrată „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi” 
Comentează 0

În fiecare an în data de 3 decembrie este sărbătorită „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi”. Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad au fost alături de copiii și tinerii cu dizabilități, asistaţi în centrele din subordinea instituției sau aflaţi în grija unor organizaţii neguvernamentale arădene.

Evenimentul a fost organizat pentru a scoate în evidență ceea ce pot crea acești oameni, talentul cu care sunt înzestrați în diferite domenii, în ciuda handicapului pe care îl au. S-a dorit ca această zi dedicată lor să le ofere șansa de a conștientiza cât de utili pot fi prin ceea ce fac, dar pentru toate aceastea au nevoie de o îndrumare, de servicii specializate venite din partea unor profesioniști. Cei prezenți au asistat la un moment artistic dedicat „Crăciunului” și au putut admira produsele realizate cu un talent aparte de acești oameni minunați, cu care soarta a fost mai puțin miloasă.

„Am dorit ca și în acest an, cu prilejul„ Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi” să sensibilizăm opinia publică cu privire la avantajele integrării acestor persoane în fiecare aspect al vieţii sociale, economice sau culturale. Ne dorim ca societatea civilă să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate, în speranţa că din ce în ce mai mulţi dintre noi vor înţelege valoarea pe care persoanele cu handicap o adaugă diversităţii acestei comunități în care trăim. Mulțumesc tuturor celor ce se implică în acest proces de integrare a lor și celor care au ținut să fie alături de noi la acest eveniment” a declarat Oana Pârvulescu, director general al DDAC Arad

Adunarea Generală a ONU a stabilit în anul 1992, ca în data de 3 decembrie să fie marcată „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.

Director general

Oana Pârvulescu

 

Galerie foto (73)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite