Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis a afirmat, după prima sesiune a summitul de la Malta, că toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România. "Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România şi cum evoluează situaţia", a spus şeful statului.

Klaus Iohannis: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România
Comentează 1

Presedintele Klaus Iohannis declarat vineri, după summitul de la Malta, ca a discutat cu aproape toţi liderii europeni, aceştia fiind "ingrijoraţi şi interesati" de situaţia din ţară. "Toti ar regreta dacă România ar face paşi care ar îndeparta-o de la statutul de stat de drept", a afirmat preşedintele.

"Toată lumea a apreciat că românii au o voce puternică, au fost impresionaţi când le-am zis că sute de mii au ieşit în stradă, a mai declarat Klaus Iohannis, adăugând că toţi ar regreta dacă România s-ar abate de la statutul de statul de drept.

Preşedintele României a mai spus că în timpul summitului de la Malta s-a discutat şi relaţia dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite. "Este o relaţie tradiţională bună şi aşa trebuie să o păstrăm. Pentru români relaţia cu SUA este una specială", a completat preşedintele, explicând că pentru România parteneriatul cu SUA este vital.

Klaus Iohannis a precizat că poziţia României a fost în favoarea unui parteneriat puternic cu SUA.

Președintele României se află la summitul de la Malta, țara care deține președinția semestrială a Consiliului UE, unde se reunesc șefii de stat sau de guvern din 28 de țări membre ale UE, pentru a arăta solidaritate în fața crizelor care zdruncină forul comunitar, dar mai ales față de noua politică a Washingtonului.

Principalele teme de pe agendă summitului vizează dimensiunea externă a migrației și pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.

"Este un summit important. Așteptările sunt ridicate. Trebuie să găsim o cale bună pentru Europa și un drum bun spre (summitul de la) Roma", a declarat Iohannis, în limba engleză, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor la sosirea la reuniunea Consiliului European din La Valletta.

El s-a declarat "foarte îngrijorat" de ceea ce se întâmplă în România.

"Situația din România este foarte complicată. Dar avem sute de mii români în stradă. Am încredere în ei. Cred în România. În cele din urmă, trebuie să găsim o soluție bună. Trebuie să prevaleze statul de drept, valorile europene", a adăugat șeful statului.

Iohannis a mai afirmat că investitorii din România "nu sunt amenințați". "Situația economică este încă foarte bună și cred că va rămâne așa", a subliniat președintele.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite