Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Păstrăm aceleași restricții

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Restricțiile nu vor fi suplimentate, dar nici nu vor fi luate alte măsuri de relaxare. Anunțul a fost făcut după întâlnirea de miercuri, de la Cotrceni, la care au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Discuțiile au vizat măsurile de gestionare a epidemiei de Covid-19. 

Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Păstrăm aceleași restricții
Comentează 0

”Situația epidemiologică nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu Covid-19. Este mult, foarte mult. În acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și îi protejați și pe alții! Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!În condițiile în care numărul bolnavilor crește, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”, a spus șeful statului.

”Nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a subliniat Iohannis, care a declarat că nu vor fi luate măsuri ,,care inhibă economia.”  

”În acest context totuși îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică. Guvernul are în pregătire noi și noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică, care a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a reamintit că, vineri și sâmbătă, va participa la Consiliul European de la Bruxelles. ”Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economică și pentru asta mă voi lupta acolo, alături de toată echipa României”, a spus șeful statului.

Conform Administrației Prezidențiale, la discuțiile de la Cotroceni, alături de Ludovic Orban au participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Întâlnirea a avut loc înaintea ședinței de guvern, programată la 17:30. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite