Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis: Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Klaus Iohannis: Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale
Comentează 0

"Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată!

O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Ministerul Justiţiei organizează, luni, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, la care sunt aşteptate peste 200 de persoane. Dezbaterea are loc la o zi după ce aproximativ 100.000 de oameni au protestat în mai multe oraşe din ţară şi străinătate, dintre care jumătate în Bucureşti, împotriva proiectelor de graţiere şi modificare a Codului Penal. O nouă demonstraţie a fost anunţată, pe Facebook, pentru luni dimineaţă, în faţa Ministerului Justiţiei.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite