Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liberalii din vestul țării; Aradul - felicitat și dat exemplu de Ludovic Orban pentru rezultatele de la europarlamentare


Aproximativ 800 de liberali arădeni au participat, ieri, la Sala Olimpia din Timișoara, la Adunarea Regională a Partidului Național Liberal, întâlnire la care invitat de onoare a fost președintele Klaus Iohannis. Din delegația Aradului, condusă de europarlamentarul Gheorghe Falcă, în calitate de președinte al organizației, mai făcut parte Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad și prim-vicepreședinte al PNL Arad; Sergiu Bîlcea, președinte al organizației municipale și vicepreședinte al Consiliului Județean; Călin Bibarț, primar al municipiului și prim-vicepreședinte al organizației municipale; deputatul Glad Varga; senatorul Ioan Cristina; Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al organizației municipale și prim-vicepreședinte al OFL la nivel național; Ionel Bulbuc, viceprimar și vicepreședinte al organizației municipale; numeroși primari, consilieri locali și județeni, dar și simpli membri de partid, de la organizațiile de seniori, femei și de la tineret.   

În discursul pe care l-a ținut în fața șefului statului, Ludovic Orban, președintele PNL, a felicitat organizația de la Arad pentru rezultatele obținute la alegerile europarlamentare și a dat-o ca exemplu.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liberalii din vestul țării; Aradul - felicitat și dat exemplu de Ludovic Orban pentru rezultatele de la europarlamentare
Comentează 0

Organizațiile PNL din vestul țării, Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, și-au dat întâlnire la Timișoara, pentru  participa la Adunarea Regională și pentru a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis. Acesta, s-a aflat, anul acesta, pentru a doua oară în orașul de pe Bega, după ce în mai și-a lansat și la Timișoara volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Cel care a condus dezbaterile a fost tânărul deputat Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, care a dat cuvântul rând pe rând lui Nicolae Robu, primarul orașului gazdă; Gheorghe Falcă; Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, senator de Timiș și fost președinte al PNL; Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al PNL, liderul grupului PNL din Camera Deputaților și fost președinte al partidului; Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și lider al europarlamentarilor liberali; Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal și Klaus Iohannis.

Falcă pledează pentru reforme

În discursul său, Gheorghe Falcă a vorbit despre necesitatea implementării unor reforme, reforme care să ducă la finanțarea comunităților locale. „Aici, în 16 Decembrie, am scandat pentru prima dată «Jos Ceaușescu!», «Jos comunismul!» și tot aici, în revoluție, am militat pentru libertate, iar suflul libertății a a atins Timișoara, Aradul, Lugojul și apoi întreaga țară. Aici am văzut oameni curajoși, oameni destoinici, care s-au ridicat să apere țara. La fel am văzut și în 26 mai anul acesta, când la referendumul organizat de președintele României, românii și-au arătat verticalitatea, românii au arătat că nu acceptă impostura și corupția, românii au arătat că această țară are rădăcini bune și un trunchi bun, iar noi trebuie să apărăm această țară, acest trunchi, de molima roșie. Știm că în România reforma este imerios necesară, pentru că România este țara dezechilibrelor. În trei ani, statul social creat fraudulos de PSD ne-a împins aproape de faliment. Au renunțat la investiții, renunțând la viitorul nostru și al copiilor noștri. De aceea este nevoie ca politicieni credibili și serioși, societate civilă și cetățeni responsabili să redăm vitalitatea acestei țări. Știm că trebuie să producem schimbări majore. Trebuie să credem în schimbare având ca priorități refacerea stabilității macro economice, alocarea resurselor către investiții, pentru o dezvoltare sustenabilă și să investim masiv în proiectele mari de infrastructură. Trebuie să creăm un stat puternic, dar decent, un stat ale legilor clare, dar ferme, un stat care să recompenseze munca, meritul și inițiativa, un stat care să obligă să finanțeze comunitățile locale, pentru a le da șansa să renască într-o Românie normală, în care să existe un altfel de parteneriat între cetățean și stat”, a spus Falcă.

Un scor istoric

În ceea ce-l privește, Rareș Bogdan a electrizat încă de la început sala scandând  „Iohannis! Iohannis! Iohannis!”, „Țineți minte trei cuvinte, Klaus Iohannis președinte!”. Acesta susține că în urma succesului moțiunii de cenzură, președintele Iohannis a crescut în sondaje cu 4%, iar PNL a sărit de 35%. „PNL stă acum la un scor istoric, pe care nu l-a avut niciodată în perioada postdecembristă. Președintele Iohannis are o încredere de 50%, cea mai mare încredere a unui președinte după primul mandat. Bătălia nu este însă câștigată, deși suntem pe primul loc”, a afirmat Rareș Bogdan. În continuare, acesta i-a avertizat pe liberalii care urmează să preia guvernarea, să fie foarte atenți, să nu facă greșeli, pentru că acestea se repercutează asupra partidului.

Orban, despre PNL Arad: „Să dăm cezarului ce-i al cezarului”

În discursul pe care l-a rostit, Ludovic Orban a spus că acum, la 30 de ani de la Revoluție, este timpul să punem punct tranziției, a vorbit despre abuzurile săvârșite de Jandarmerie pe 10 august, despre victimele mineriadelor, promitând că adevărul va ieși la suprafață, pentru că democrația va învinge definitiv în România și a felicitat organizația arădeană pentru rezultatele obținute la ultimele alegeri. „Stimate colege și stimați colegi, să dăm cezarului ce e al cezarului. Felicit Organizația PNL Arad pentru victoria în alegerile pentru Parlamentul European. Felicit Organizația Partidului Național Liberal din Caraș-Severin condusă de Marcel Vela, pentru victoria din alegerile europarlamentare. De asemenea, felicit membrii organizațiilor Timiș și Hunedoara pentru munca depusă și sunt convins că alături de Arad, alături de Caraș, și Timișul și Hunedoara vor avea primul loc în alegerile prezidențiale. Și nu mă mulțumesc doar cu atât, vă cer dragi colegi, nu numai să câștigăm în fiecare județ, să câștigăm în fiecare localitate din cele patru județe din Regiunea de Vest pentru că avem cu cine, cu Klaus Iohannis și organizațiile noastre senzaționale”, a ținut să spună Orban.  

„Nu vor exista tăieri de pensii și salarii”

Ultimul care a vorbit a fost invitatul de onoare, președintele Klaus Iohannis. Acesta și-a început discursul aducând un omagiu eroilor Revoluției, susținând că puține orașe pot reclama un titlul național, iar Timișoara o poate face pe bună dreptate, fiind primul oraș liber de comunism din România. A continuat, vorbind despre reconstrucția țării, reconstrucție care este necesară acum, în opinia sa, nu după un război, ci după guvernarea pesedistă. „În mod normal, despre reconstrucția țării, despre reconstrucția unui stat se vorbește după un război. Noi suntem în război, suntem în plin război cu PSD. De ce facem asta, pentru că noi suntem oameni ai păcii, ai reconstrucției, care își doresc să dezvolte România? Vă amintiți cum a căștigat PSD alegerile, cu promisiuni de lapte și miere. Și ce au făcut din prima zi? Gașca de penali a început să atace Justiția din România. Și ne-am opus. Au continuat cu toate sistemele din România. Și ne-am opus. Cum se spune la noi, «n-o mai dat sfântu' să se oprească». Am rămas toți mască când au început să atace economia, partenerii noștri, pe români”, li s-a adresat președintele celor prezenți. În continuare, Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să fie pregătiți pentru guvernare. „Este clar că veți guverna cu un guvern de tranziție”, a ținut să precizeze șeful statului, după care a menționat că „nu vor exista tăieri de pensii și salarii”, așa cum se vehiculează de cei care au pierdut guvernarea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite