Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Barack Obama la Casa Albă FOTO

Klaus Iohannis a participat joi seara la cina oferită de președintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă. Președintele a şi postat pe pagina sa de facebook o fotografie în care apare alături de liderul de la Casa Albă.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Barack Obama la Casa Albă FOTO
Comentează 0

Barack Obama a oferit o cină la Casa Albă, în onoarea șefilor de delegații prezenți la Summitul securității nucleare. La cina oferită de Obama, șeful statului a stat între președinții Poloniei și Ucrainei.

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru și la discuția pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali și utilizarea parțială a acestuia. La finalul summitului, președintele Iohannis va susține o declarație de presă.

Șeful statului va prezenta, potrivit unor surse din Administrația Prezidențială, un mesaj referitor la responsabilitate și la dorința României de a fi un promotor al celor mai bune practici în domeniul securității nucleare.

"Riscurile pentru România sunt la fel de mari în ceea ce privește securitatea nucleară ca pentru orice alt stat, dar riscurile sunt limitate. În condițiile actuale, trebuie să fim nu vigilenți, ci foarte vigilenți", au precizat sursele citate, care au subliniat că există informații că grupări teroriste încearcă să achiziționeze materiale radioactive.

La acest summit se vor angaja cinci planuri de acțiune.

Șeful statului se află începând de miercuri în Statele Unite ale Americii. El a vizitat joi Muzeul Memorial al Holocaustului, iar vineri se va întâlni și cu comunitatea de români din Washington.

Președintele Iohannis își va încheia sâmbătă vizita în SUA.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite