Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, prima reacţie după ce opt militari români au fost răniţi în Afganistan

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni, un mesaj, în urma atentatului din Afganistan, soldat cu numeroși morți și răniți, printre care și opt militari români. Şeful statului precizează că le urează însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Klaus Iohannis, prima reacţie după ce opt militari români au fost răniţi în Afganistan
Comentează 0

Redăm, în continuare, mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială: 

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți.

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, se arată în mesaj.

Reamintim că un atac sinucigaș cu bombă a ucis cel puțin 11 copii în Kabul, Afganistan. Printre răniți se află și soldați români, susține agenția de presă DPA. Este vorba despre opt români, precizează Ministerul Apărării de la București. 

Unsprezece copii au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA, care precizează că printre răniţi se numără şi soldaţi români, notează Agerpres. Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman. Potrivit surselor Realitatea TV, este vorba despre opt militari români răniți, care se află în stare stabilă în acest moment.

MAPN a confirmat informația.

”Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor. Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților”, precizează comunicatul.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite