Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles. Joe Biden participă prima oară la reuniunea la nivel înalt

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni, la Bruxelles, la Summitul NATO, prilej cu care va susţine procesul de adaptare al Alianţei la actualul context de securitate în aşa fel încât organizaţia să devină mai puternică din punct de vedere politic şi militar.

Klaus Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles. Joe Biden participă prima oară la reuniunea la nivel înalt
Comentează 0

În cadrul reuniunii la nivel înalt, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, liderii aliaţi, printre care şi Klaus Iohannis, vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic şi militar al Alianţei, precum şi de actor cu proiecţie la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecţie strategică NATO 2030, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Pe agenda summit-ului NATO se va afla şi decizia de declanşare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianţei, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internaţional de securitate faţă de momentul adoptării celui actual, în 2010.

Descris drept un „moment de cotitură” de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, summitul NATO este menit să treacă la capitolul istorie cei patru ani tensionați cu Donald Trump, care a zdruncinat încrederea în NATO. Fostul lider de la Casa Albă a spus despre Alianţă că este „perimată”.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite