Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis: „Există riscul MAJOR ca elevii să ducă boala la școală și invers. Școlile NU se mai deschid”

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat din nou în ședință pe miniștri, luni, la Palatul Cotroceni. Discuțiile au vizat măsurile de gestionare a crizei. În urma ședinței, Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: „Există riscul MAJOR ca elevii să ducă boala la școală și invers. Școlile NU se mai deschid”
Comentează 0

Președintele a prezentat concluziile ședinței.

”Tocmai am finalizat o întâlnire cu premierul Orban și mai mulți miniștri. Am evaluat câteva teme foarte importante

Iată deciziile la care am ajuns împreună

Prima temă, școlile. O mică introducere. Acum, acitivtatea fizică e suspendată pe durata stării de urgență și am evaluat cum putem continua, având în vedere că pe 12 iunie se termină anul școlar.

Epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că e cazul să ne relaxăm, că epidemia va dispărea. Nu e așa, din păcate. Ieri am avut peste 400 de noi cazuri de infecții, azi peste 300. Deci nu putem vorbi de o încetinire a epidemiei

Dar trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implcia două riscuri mari. Există riscul major să ducă boala școala și riscul să ducă boala acasă.

Am dorit să știm ce fac alte țări. Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile, în altele situația e în evaluare.

Acolo unde experiemental școlile – o provincie din Franța – zeci de elevi au fost testați pozitiv, câțiva profesori au ajuns la terapie Intensivă

S-a decis azi ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar, școlile și universitățile și grădinițele nu se vor redeschide.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite