Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis către Viorica Dăncilă, după noile propuneri pentru postul de comisar european: „Nu mai faceți de rușine România!”

Președintele României, Klaus Iohannis, critică noile propuneri de comisar european făcute de premierul Viorica Dăncilă și îi certe acesteia să nominalizeze un alt comisar europen pentru portofoliul Trasporturilor primit de România în noua Comisie Europeană doar „în urma consultării cu Președintele României și după obținerea avizului Parlamentului”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, scrie CaleaEuropeană.ro.

Klaus Iohannis către Viorica Dăncilă, după noile propuneri pentru postul de comisar european: „Nu mai faceți de rușine România!”
Comentează 1

„Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, atrage atenția șeful statului, potrivit CaleaEuropeană.ro.

Klaus Iohannis susține că gestul premierului arată „diletantismul și o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpățânarea prim-ministrului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eșec uriaș și riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către țara noastră.”

„Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Președintele României pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției”, se mai arată în comunicat.

Pentru mai multe detalii intrați aici: https://www.caleaeuropeana.ro/klaus-iohannis-critica-noile-propuneri-de-comisar-european-facute-de-premierul-viorica-dancila-si-ii-cere-acesteia-sa-faca-alte-nominalizari-doar-in-urma-consultarii-cu-presedintele-romaniei/

Foto: Digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite