Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, atac la adresa Puterii de Ziua Europei: Fără democrație, privilegii doar pentru unii

Klaus Iohannis atacă Puterea în discursul susținut la Palatul Cotroceni cu ocazia recepției de Ziua Europei. 

Klaus Iohannis, atac la adresa Puterii de Ziua Europei: Fără democrație, privilegii doar pentru unii
Comentează 0

Klaus Iohannis a început prin a sublinia că Ziua Europei are în acest an o ”mare însemnătate” pentru români pentru că celebrăm Centenarul Marii Uniri.

Președintele a continuat prin a-i acuza pe liderii coaliției majoritare care au ”aruncat vina” pe Bruxelles pntru problemele interne.

”Auzim în ultima vreme în România voci care dau foarte ușor vina pe Europa și pe Bruxelles pentru aproape orice. Este cel mai facil discurs. Ceea ce nu spun acești politicieni este că fără democrație, stat de drept și legi corecte nu există prosperitate și bunăstare pentru majoritatea cetățenilor. Ar exista doar privilegii pentru un grup restrâns aflat la putere”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Răspunsul nostru” trebuie să fie unul hotărât și să se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenenței la UE, a mai precizat șeful statului.

Unul dintre bunurile cele mai de preț este egalitatea în fața legii, a declarat președintele, subliniind că asigurarea unei justiții independente este o valoare a cărei apărare a redevenit astăzi o prioritate.

”Viitorul țării noastre nu poate fi deturnat de la direcția pe care s-a înscris. Europa este marea familie alături de care România împărtășește valori și un drum comun de dezvoltare. (...) Liberatatea se păstrează având curajul de a lupta pentru valorile în care credem. Dreptatea prevalează atunci când vocile celor care denunță minciuna nu se lasă intimidate. Locul României este alături de statele europene în care democrația, demnitatea și libertatea triumfă”, a mai afirmat președintele.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite