Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Keep calm and love culture – programul Erasmus+ care va aduce voluntari din 4 țări europene la Arad!

Keep calm and love culture – programul Erasmus+ care va aduce voluntari din 4 țări europene la Arad!
Comentează 1

Centrul Municipal de Cultură a lansat un apel la care vor răspunde pe parcursul următorilor 2 ani tineri din Europa: Keep calm and love culture! Începând cu 2016 la CMCA vor descoperi cultura locală și sistemul de organizare a evenimentelor culurale din Arad o serie de tineri voluntari europeni.

Centrul Municipal de Cultură este una din instituțiile care a câștigat, sub egida ‘Keep calm and love culture’, un proiect Erasmus+ de mobilitate pentru tineret, în valoare de 72736 euro. Proiectul ‘Keep Calm and Love Culture’ face parte din strategia anuală a CMCA-ului privind stimularea parteneriatelor între sectorul public și cel non-guvernamental cu scopul dezvoltării de acțiuni cultural-artistice și educaționale în județul Arad. Proiectul a fost elaborat pe fondul conștientizării novoilor de creare a unor spații alternative de exprimare și participare pentru tineri.

Voluntarii care vor participa la acest program vor avea ocazia de a experimenta pe termen lung (7 luni) un stil de viață independent și contactul viu cu o nouă cultură, de a-și valorifica interesul și pasiunea pentru cultură și artă într-un mediu interactiv, dar mai ales de a dezvolta competențe transversale cu aport în contextul angajării sau antreprenoriatului cultural.

“Totodată, acest proiect reprezintă o verigă într-un lanț strategic de programe ale Centrului Municipal de Cultură, pe care voluntarii le vor potența și le vor aduce mai aproape de tineri. Voluntarii vor putea participa și contribui la o paletă amplă de evenimente cultural-artistice, prin care se caută soluții de creație experimentală adresate tinerilor, precum și la organizarea mai multor festivaluri internaționale din agenda anuală a instituției. În toate aceste activități, între care amintim mai ales festivaluri precum Festivalul de film documentar fARAD sau Festivalul Internațional de Literatură ‘Discuția Secretă’, dar și în cadrul multor alte evenimente organizate atât la nivel local, cât și la nivel național, voluntarii au un rol foarte important în promovarea evenimentelor și asigurarea unei implementari fluide a acestora”, declară Daniela Pădurean-Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură.

www.cmcarad.ro

Facebook: Centrul Municipal de Cultura Arad

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite