Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul vinului – la locul potrivit și în anotimpul potrivit!

Festivalul vinului – la locul potrivit și în anotimpul potrivit!
Comentează 1

În perioada 13-15 noiembrie are loc mult-așteptatul Festival al vinului. Festivalul nu se desfășoară însă pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad, deoarece organizatorii și-au propus să fructifice potențialul unei alte zone centrale a Aradului, o zonă cum nu se poate mai potrivită – Podgoria. Mai precis, cele trei zile de festival au loc pe Strada Corneliu Coposu, în parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Potrivit sondajului privind practicile culturale ale arădenilor, Festivalul vinului se află în topul preferințelor locuitorilor acestui oraș în ceea ce privește oferta culturală locală. Datorită acestui vot de încredere, festivalul de anul acesta își propune să depășească așteptările arădenilor.

Vineri, 13 noiembrie, începând cu ora 12, amatorii de vin au avut la dispoziția lor o amplă selecție de vinuri din zona de vest a țării. Vizitatorii s/au putut bucura de savoarea locală și de arome vechi și noi ale vinurilor venite din Podgoria Aradului, întrucât cei mai importanți producători de vin din această zonă i-au așteaptat la standurile lor. Acestora li s-au alăturat alți producători vestici, din Oradea și Timișoara, precum cei de la Cramele Recaș sau din Podgoria Diosig. Pentru cei care au căutat ceva mai mult decât savoarea locală, standul cramelor Budureasca a venit pregătit cu vin din Podgoria Dealu Mare.

Pe măsura și potriveala vinului a fost şi muzica. Astfel, vineri, de la 17.30 arădenii i-au putut asculta pe Răzvan Moț, Ionuț Langa sau Ștefan Muntenaș, iar seara a fost încheiată de Vasile Rus și orchestra Rapsodia.

Muzica lăutărească va acompania vinul și în zilele de sâmbătă și duminică, tot începând cu ora 17.30. Sâmbătă vor cânta Podgorenii, Lucian Drăgan, Diana Selagea și Claudia Ionaș, iar duminică îl puteți vedea pe Claudiu Jula, dar și pe Tinu Vereșezan și invitații săi.

Programul zilnic se va încheia în fiecare seară la ora 23.00. Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.

C. P.

Galerie foto (124)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite