Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Kebab cu sânge de om

Kebab cu sânge de om
Comentează 0

P(r)oza zilei: Kebab cu sânge de om

Exact în urmă cu 5 ani de zile, într-o sâmbătă rece și ploioasă de sfârșit de aprilie, am primit ”pe surse” informația că undeva, pe lângă Târnova, un bărbat se aruncase sub tren.

Deși era seară și ploua necontenit iar drumul  Șiriei era și pe atunci iadul pe pământ pentru șoferi, am reușit să ajuns la Postul de Poliție din Târnova chiar în momentul în care un echipaj de poliție se pregătea să însoțească mașina IML (medicina legală) pe drumul de țară spre linia ferată cu locul nenorocirii. Numai că polițiștii, deși politicoși și binevoitori, nu mi-au dat voie să merg cu ei cu mașina (așa e legea!), ci mi-au sugerat să-i urmez cu mașina redacției.

Însă, după vreo 5 km de mers pe drum de țară, plin de băltoace, gropi și hârtoape, a trebuit să ne oprim  cu toții, resemnați. Atunci șeful de post a dat un telefon și  într-un sfert de oră a venit un tractor și ne-am continuat drumul în remorcă, echipajul de la medicina legală, polițiștii și eu, ținându-ne cum puteam de balustradele remorcii și ferindu-ne aparatura de ploaie.

Ajunși la locul tragediei, s-a constatat că, după ce omul se aruncase sub tren, trupul bărbatului fusese târât vreo sută de metri de locomotivă, așa că bucăți din corpul nenorocitului se găseau împrăștiate peste tot pe această distanță.

Echipajul de la IML s-a apucat imediat de treabă și, cu lanternele și telefoanele aprinse, au început să culeagă bucățile de corp omenesc, căzute pe lângă terasament sau între liniile ferate și să le pună în pungi de plastic.

Pentru a merge mai repede treaba m-am oferit să-i ajut și eu și, deoarece nu au avut mănuși și pentru mine, adunam bucățile de carne însângerată cu mâinile goale și le puneam apoi într-o pungă.

Noaptea târziu operațiunea s-a încheiat și tractorul cu remorcă ne-a transportat, pe noi și pungile cu ce mai rămăsese din nefericitul om, înapoi la mașini. Ajunși la Târnova, polițiștii, amabili, m-au invitat să mă spăl pe mâini la ei la post dar, întrucât eram ud leoarcă și complet înghețat de frig, am răspuns că nu mă mai spăl, ci voi ajunge una, două la Arad și voi face acasă un duș fierbinte.

Numai că, intrând pe str. Unirii, am mai prins deschisă o kebăbărie ce făcea curățenie și am comandat un kebab, iar băieții, care mă cunoșteau, mi-au pregătit rapid o porție și m-au poftit să mânânc kebabul înăuntru, la căldură, până ce termină ei de spălat pe jos.

Ceea ce am și făcut, mort de oboseală și pe jumătate adormit și, după ce mâncasem aproape tot kebabul, mi-am adus aminte că eu, de fapt, eu ... nu mai apucasem să mă spăl pe mâini.

 

P(r)ozeur: Vasile de Zarand

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite