Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Județul Argeș scapă de carantină, dar impune restricții și amenzi dure. Masca, obligatorie în aer liber

Masca de protecție devine obligatorie în aer liber în Argeș, de joi, 30 iulie, atunci când se formează grupuri mai mari de două persoane. Decizia a fost luată marți de către Consiliul Județean pentru Situații de Urgență, care a ales aceste variante pentru a nu impune carantină în 12 localități.

Județul Argeș scapă de carantină, dar impune restricții și amenzi dure. Masca, obligatorie în aer liber
Comentează 0

În plus, în mijloacele de transport în comun vor avea voie mai puțini pasageri, doar cei care ocupă scaunele, fără să fie permiși călători în picioare, iar autobuzele nu vor mai putea pleca din stații dacă pasagerii nu au mască de protecție, potrivit Realitatea Plus.

Situația infectărilor din județul Argeș a cunoscut o dinamică nefastă în ultimele două săptămâni. În acest interval, numărul de îmbolnăviri s-a dublat. Luni, au fost raportate 129 de noi cazuri de COVID-19. Săptămâna trecută a fost redus programul teraselor, iar sălile de jocuri și piscinele au fost închise temporar.

Pe de altă parte, marți se va reuni și Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a analiza noile propuneri formulate de specialişti, prin care restricțiile să fie dictate de la nivel local, urmând că în ședința de guvern de miercuri să fie modificată HG privind starea de alertă.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite