Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După protestele din justiție, un judecător din CSM anunță posibile soluții

Aflat la Arad cu ocazia unei vizite de lucru, judecătorul Narcis Erculescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a lămurit unele aspecte privind criza magistraților. 

După protestele din justiție, un judecător din CSM anunță posibile soluții
Comentează 0

Această problemă a lipsei grave de personal pe care sistemul judiciar a înregistrat-o în anul 2023 a fost sporită de volumul de activitate crescut. Mi-am început mandatul în anul 2023 cu această criză a resursei umane în ce privește posturile de judecător și de procuror, probabil cea mai gravă lipsă de personal înregistrată în ultimii 20 de ani. 

Încă de la început am fost preocupați de rezolvarea acestei probleme pentru că Consiliul are multe atribuții în materie de resurse umane și concursurile care au fost demarate anul trecut și care în prezent se află în derulare vor ajuta la rezolvarea acestei probleme dar trebuie să fim realiști și să recunoaștem că această problemă nu poate fi rezolvată peste noapte. 

Avem speranța că cele 250 de locuri de judecători scoase la concurs pentru procedura admiterii directe vor fi ocupate și dacă aceste locuri vor fi ocupate și se vor adăuga și cele 168 de locuri ai celor care vor finaliza cursurile Institutului Superior al Magistraturii, în luna aprilie vom avea o infuzie de 418 judecători, ceea ce înseamnă o gură de oxigen pentru judecătoriile asupra cărora s-a mutat sarcina acestei lipse de personal. 

Într-un an, doi, sperăm ca această lipsă de personal să fie rezolvată”, a spus Narcis Erculescu, judecător în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. 

Judecătorul Narcis Erculescu, președintele Tribunalului Dâmbovița, a fost ales, pentru următorii 6 ani, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Acum o săptămână, CSM a anunțat scoaterea la concurs a 100 de posturi prin admitere directă, concurs organizat în perioada februarie-iulie. 


Scrie un comentariu

trimite