Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Judecătoarea din Arad Lavinia Coțofană, sancționată de CSM cu excluderea din magistratură

Judecătoarea arădeancă Lavinia Coțofană, care a fost pentru multă vreme în atenția presei centrale, atât pentru averea pe care o deține cât și pentru diverse declarații pe care le-a făcut, a fost exclusă, în cele din urmă, din magistratură.

Judecătoarea din Arad Lavinia Coțofană, sancționată de CSM cu excluderea din magistratură
Comentează 0

Decizia de sancționare disciplinară a Laviniei Coțofană, de la Judecătoria Arad, a fost luată luni, de către Consilul Suprem al Magistraturii, care a emis un comunicat de presă pe acest subiect.

”Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coţofană Lavinia, judecător în cadrul Judecătoriei Arad. În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei  judecător sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă“, arată comunicatul.

Hotărârea va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CITEȘTE ȘI:

O judecătoare din Arad este cel mai bogat candidat pentru CSM. Are bijuterii de un sfert de milion de euro

Judecătoarea din Arad pusă la zid de presă își retrage candidatura pentru CSM

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite