Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O judecătoare din Arad este cel mai bogat candidat pentru CSM. Are bijuterii de un sfert de milion de euro

Dintre cei 29 de judecători și 15 procurori candidați pentru Consiliul Superior al Magistraturii, unii magistrați au averi impresionante, cum este cazul unei arădence, potrivit publicației România LIberă.

O judecătoare din Arad este cel mai bogat candidat pentru CSM. Are bijuterii de un sfert de milion de euro
Comentează 8

Dintre  toate declarațiile de avere ale candidaților, sare în ochi aceea a judecătoarei Lavi­nia Nicoleta Coțofană, de la Judecătoria Arad. Aceasta a înscris o ade­vărată colecție de bijuterii cu platină, diamante și pietre prețioase și de ceasuri scumpe, în valoare de  248.000 de euro. Cea mai scumpă bijuterie este un inel de platină cu diamant, care are valoarea de 70.000 de euro.

Lavinia Nicoleta Coțofană mai deține, prin cumpărare, două autoturisme: un Lexus 600 hL (an fabricație 2008) și  Honda CRV (an de fabricație 2006). Deține conturi bancare (peste 600.000 de lei,  circa 60.000 de euro) și imobile, atât pe numele ei, cât și ale fiicelor sale. De asemenea, trei arme. Aproape toate  bijuteriile  au fost achi­ziționate în perioada 2002-2014, în perioada în care a fost ofițer SRI. Soțul ei, Gheorghe Coțofană,  este avocat. Totuși, în 2015, casa  sa de avocatură a înregistrat pierderi.

„Averea mea e dobândită legal!“

Contactată telefonic, doamna judecător Lavinia Nicoleta Coțofană ne-a declarat că majoritatea bijuteriilor sunt primite cadouri în perioada în care a fost ofițer SRI. “Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu“, a precizat judecătoarea, pentru „România liberă“, despre colecția sa de bijuterii.

Despre imobile, între care două case de locuit, una de 180 metri pătrați, alta de 235 metri pătrați, două spații comerciale, două garsoniere, terenuri, magistrata susține că le-a moștenit sau le-a primit ca donații de la mama și bunică.

Continuarea, pe www.romanialibera.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite