Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Joe Biden se impune și în statul Arizona. Primul succes pentru democrați în 24 de ani în această regiune

Preşedintele ales al SUA, democratul Joseph Biden, a câştigat și în statul-cheie Arizona. Al 46-lea președinte al Americii îşi consolidează astfel victoria în alegerile prezidenţiale americane, conform informațiilor transmise de France Presse.

Joe Biden se impune și în statul Arizona. Primul succes pentru democrați în 24 de ani în această regiune
Comentează 0

Este pentru prima dată după 1996 când tabăra democrată înregistrează o victorie în acest stat, scrie RRA. NBC, CBS, ABC şi CNN l-au declarat câştigător pe candidatul democrat cu un avans de peste 11.000 de voturi, în această cursă foarte strânsă, ceea ce îi permite lui Joe Biden să mizeze pe 11 mari electori în plus.

După această victorie în Arizona, Joe Biden poate deja să conteze pe 290 de mari electori, în condiţiile în care are nevoie de 270 pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi a se instala la Casa Albă la 20 ianuarie anul viitor. Donald Trump, fostul președinte și candidatul Partidului Republican, refuză în continuare să recunoască victoria contracandidatului său democrat, la mai bine de o săptămână de la încheierea scrutinului. Menționăm că se mai aşteaptă anunţarea rezultatelor în două state: Carolina de Nord şi Georgia.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite