Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Joe Biden - noul președinte al Statelor Unite, potrivit presei americane

Democratul Joe Biden (77 de ani) va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă, scrie digi24.ro.

Joe Biden - noul președinte al Statelor Unite, potrivit presei americane
Comentează 0

Potrivit sursei citate, Joe Biden, fostul vicepreședinte din timpul mandatelor lui Barack Obama, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria.

Senatoarea Kamala Harris (56 de ani) devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Rămâne de văzut însă cum va reacționa Donald Trump (74 de ani), președintele în funcție și candidat din partea Partidului Republican, care amenința că nu va recunoaște rezultatele și va începe o bătălie în justiție, dacă în urma numărării voturilor cel care va fi declarat câștigător va fi rivalul său.

De altfel, reacția președintelui Trump este pe undeva așteptată, având în vedere comportamentul pe care acesta l-a adoptat și modul în care a republicanul a perceput întreg procesul electoral.

Dacă informațiile furnizate de presa americană se adeveresc, trebuie spus că victoria lui Biden nu a fost obținută la fel de ușor cum se așteptau analiștii, Trump dovedindu-se o nucă tare pentru democrații de peste ocean și pentru susținătorii lor.

Foto: axios.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite