Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Izvorul lacrimilor suporterilor UTA-ei seacă încet, încet

Izvorul lacrimilor suporterilor UTA-ei seacă încet, încet
Comentează 0

 

Când acest lucru se întâmplă, tărâmul speranțelor seacă și el. Să faci o deplasare de peste 1000 de km dus-întors , pe o vreme ca asta, refuzând confortul fotoliului din fața micului ecran, să riști o deplasare în cuibul de viespi al unei galerii considerate ca cea mai periculoasă din România, înseamnă că dragostea pentru Bătrâna Doamnă nu e falsă. Cei aproximativ 200 de arădeni care au făcut deplasarea nu reprezintă ” acel suporter necunoscut” afișat pe tricoul prezentat de Ubink la îndemnul penibil al lui Balint. Cei 200 îi reprezintă pe cei cărora le-au mai rămas lacrimi în ochi și tarlale de speranțe în suflet.

Rezultatul de 1-1 , de ieri, ar reprezenta un rezultat fabulos în condițiile în care UTA s-ar scălda în apele play-off-ului. Din păcate, după această remiză, ne vine să mușcăm , de ciudă, din gheața care se tot îngroașă deasupra capetelor jucătorilor roș-albi.

Ai jucat pe un teren bun, dar Roger trimite mingea cu viteza ” se cache pasărea pe el” ( vorba lui Zoli Farmati , carismaticul fost fotbalist al legendarei UTA), din poziție de singur cu poarta goală. Ai jucat pe teren bun, dar același Roger trage cu latul tot un șut de ” cache pasărea” , apărătorii rapidiști salvând ușor.

Ai avut un arbitru -asistent ( Ferencz Tunyogi) care l-a făcut pe central să asculte de el, semnalizând hențul lui Morais și încă odată semnalizând greșeala portarului Moldovan , pentru ca Ubink să ducă pe UTA în avantaj

Te-a ajutat regulamentul să fie eliminat cel mai bun fundaș al Rapidului, Morais, asigurându-ți confortul de a juca cu om în plus aproape o oră.

Și....nici atunci. De unde să mai aibă suporterii atâtea lacrimi ?

Apărarea arădeană, cel mai lăudat compartiment al echipei în majoritatea evoluțiilor, a greșit din nou. Se fac experiențe ( ciudate) pe grupul de apărători centrali. Se fac experiențe , tot ciudate, pe ” înaintașii” aduși cu surle și trâmbițe din niște campionate modeste, care clachează la primele meciuri mai grele.

Atunci de ce trimiterea ironică, a lui Balint, spre acel ”suporter necunoscut”? Sau a fost o trimitere spre Bogdan Apostu?

UTA, nori negri și gheață groasă se abat asupra ta!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite