Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Sântana reușește să se dezvolte spectaculos!”

Prezentarea performanțelor PNL în administrație a continuat cu Primăria Sântana. „PNL Arad, administrația liberală a județului Arad, organizațiile neguvernamentale, partenerii noștri din mediul de afaceri care au înțeles să susțină efortul administrativ, europarlamentarul nostru de la Bruxelles, parlamentarii de la Bucureşti, muncim împreună pe proiecte mici, punctuale și pe proiecte mari, de ansamblu, care dau caracter județului Arad și trasează foaia sa de parcurs pe următorii ani”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prim-vicepreşedinte PNL Arad.

Iustin Cionca: „Sântana reușește să se dezvolte spectaculos!”
Comentează 0

„Sântana este unul dintre micro-polii de dezvoltare care, deși este în apropierea municipiului, reușește să se dezvolte în ultimii ani, chiar spectaculos. Pentru infrastructură rutieră amintesc investițiile Consiliului Județean Arad în zonă. Am investit în drumuri care nu au mai fost modernizate de decenii întregi, cum este cazul tronsonului Sântana-Olari-Sintea Mică. Prin această investiție am legat localitățile din jur de zona industrială Sântana, cu un drum județean de bună calitate și am facilitat mobilitatea între trei orașe din județ Sântana, Ineu, Chișineu-Criș. Un alt drum care a fost modernizat de Consiliul Județean este Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa, investiție care leagă comunele și satele din jurul orașului Sântana de Zona Liberă Arad-Curtici. De asemenea, am investit în covoare asfaltice pe două tronsoane: Sântana-DN 79, respectiv Sântana-Zona industrială”, a spus acesta.

Iustin Cionca a apreciat că la Sântana nu se investește doar în infrastructură, ci și pentru calitatea vieții și cultură. Astfel, a remarcat proiectul de încălzire cu apă geotermală a unor instituții publice, proiectul de amenajare a unui nou parc, proiectele de construire a unor noi blocuri de locuințe, pistele de biciclete care leagă între ele toate zonele orașului, la noul teren de sport și la extinderea rețelei de utilități, modernizarea unităţilor şcolare și a Casei Urbariale.

„De când am preluat mandatul de președinte, în anul 2016, până în prezent, Consiliul Judeţean a cofinanțat cu 5,3 milioane lei proiecte ale orașului Sântana precum extinderea infrastructurii de apă, apă uzată și canalizare, asfaltări de străzi, reabilitarea Şcolii Generale «Sfânta Ana», modernizarea Casei Urbariale, execuție grădiniță cu program prelungit, amenajare parcări și sens giratoriu și, nu în ultimul rând, lucrări la bisericile din oraș și activități culturale”, a încheiat Iustin Cionca.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite