Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Răspundem solicitărilor medicilor și achiziționăm un computer tomograf”

Consiliul Județean Arad a aprobat fondurile necesare pentru achiziționarea unui computer tomograf, eficient în diagnosticarea bolnavilor în contextul epidemiologic actual al infecției cu COVID 19.

Iustin Cionca: „Răspundem solicitărilor medicilor și achiziționăm un computer tomograf”
Comentează 0

„Răspundem solicitărilor medicilor, pentru că ei știu cel mai bine care este necesarul de aparatură medicală. Pentru dotarea laboratorului de analize medicale, vom achiziționa un computer tomograf, aparat necesar în lupta pentru viaţă, pentru sănătate, pentru arădeni. Sănătatea se obține atât cu personal medical, cât și cu aparatură, care este esențială. Computerul tomograf este necesar în examinarea pacienților, în stabilirea diagnosticului exact”,  a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Examinările imagistice fac parte din grupul de investigații care ajută la stabilirea diagnosticului de COVID-19. Computerul tomograf identifică afectarea aparatului respirator, care este cea mai gravă afecțiune cauzată de COVID-19. În funcție de rezultatul investigației, pacienții pot fi categorisiți în pacienți cu forme ușoare, medii sau grave. Odată cu acest computer tomograf vom avea și un program care calculează extinderea și procentul de afectare al plămânilor.  De asemenea, acest tip de investigație este deosebit de important pentru diagnosticarea unor complicații mai rare ale infecției cu COVID-19”, a declarat dr. Oana Amza, medic șef Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite