Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Parlamentarii PSD Arad să se întrebe de ce nu fac ei nimic pentru județul nostru!”

Iustin Cionca: „Parlamentarii PSD Arad să se întrebe de ce nu fac ei nimic pentru județul nostru!”
Comentează 1

Deputatul Florin Tripa își dă din nou cu stângul în dreptul. A demonstrat de nenumărate ori, prin comunicate de presă încâlcite, ilogice, că nu înțelege nimic din actul administrativ. Nu a reușit să priceapă în calitate de consilier județean, nu a reușit să învețe nici ca parlamentar – se arată într-un comunicat de presă al președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Parlamentarii PSD Arad, printre care și Florin Tripa, se comportă de parcă ar fi în opoziție și se limitează la atacuri. Dar ei sunt la putere, la guvernare, și așteptăm de la ei nu vorbe, pișcături, ironii, ci rezultate concrete, realizări pentru Arad! De la începutul mandatului lor, nu au făcut nimic pentru județul nostru. Nu au prezentat un proiect, nu știe nimeni să fi avut o inițiativă, ca parlamentari, pentru Arad. În schimb ne trimit săgeți de la București și ne dau lecții. Noi facem administrație pentru arădeni, pesediștii fac propagandă politică pentru Guvern. Diferența este că noi prezentăm cifre, date, proiecte iar parlamentarii PSD doar vorbe. 

„Deputatul Tripa se întreabă de ce Consiliul Județean nu aplică pentru finanțare europeană pentru spitale. Este, probabil, o continuare a temei lansate deunăzi de colegul său, Dorel Căprar. Ambii parlamentari nu înțeleg, deși e rușinos la acest nivel să nu înțeleagă, că un județ poate avea un singur proiect strategic pe programul transfrontalier. Aradul a optat pentru drumuri și vom investi aprox. 14 milioane de euro în rețeaua de drumuri județene dintre Nădlac și Vărșand, chiar dacă deputații PSD consideră că arădenii nu merită să circule pe drumuri bune. Guvernul PSD a alocat județului nostru bani pentru patru kilometri de drumuri județene, anul acesta, dar parlamentarii PSD de Arad nu au mișcat niciun deget pentru drumurile din județ, nu au avut curajul să își înfrunte conducerea de la București și să reprezinte interesele Aradului. Au înghițit broasca, dar ne arată pe noi cu degetul!

Vedem că, în continuare, deputatul Tripa are angoase și cu privire la cetățile Șiria și Șoimoș. Ar fi trebuit să fie autoritar atunci când Consiliul Local Lipova, dominat de PSD, a întârziat până în ultima zi depunerea documentației la Consiliului Județean, făcând imposibilă realizarea studiilor tehnice necesare realizării în timp util a proiectului. Mai mult, să blocheze investițiile și la Cetatea Șiria, consilierii județeni PSD au votat împotriva transferului acesteia la Consiliul Județean până când cei de la Lipova au finalizat documentația. Atunci, Florin Tripa tăcea vinovat, acum a prins glas. După preluarea lor, Consiliul Județean a alocat banii necesari pentru studiile de fezabilitate și proectul tehnic al celor două cetăți, pentru cercetarea arheologică preventivă, ridicările topo, cadastru și studiu geotehnic. Deputatul Tripa nu înțelege, probabil, că această documentație stă la baza oricărui proiect. E regretabil, doar e parlamentar!” – spune Iustin Cionca.

În final, ne permitem să adresăm și noi deputatului Tripa un îndemn: înainte să se întrebe ce face Consiliul Județean pentru Arad, să se întrebe de ce el, în calitate de deputat al puterii, și colegii săi parlamentari, nu fac nimic pentru Arad. Înainte să ne acuze pe noi, să mediteze la ordonanța PSD privind grațierea corupților, la minciunile PSD despre creșterile salariale, la felul în care PSD mută banii județului Arad în fiefurile baronilor locali pesediști. 

(C.P.)


Scrie un comentariu

trimite