Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Introducem și gazul la Biblioteca Județeană”

Consiliul Județean Arad derulează un proiect important de modernizare și eficientizare energetică a clădirii Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol”, spațiu în care funcționează și o parte a Complexului Muzeal Arad. Prin acest proiect, în valoare de 17.101.113,42 lei, se va asigura scăderea consumului energetic a clădirii publice, implicit scăderea costului de întreținere a clădirii. Fondurile sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Iustin Cionca: „Introducem și gazul la Biblioteca Județeană”
Comentează 0

„Dorim să scădem costurile de întreținere ale clădirilor publice din Arad, iar proiectul prin care modernizăm energetic Biblioteca este un bun exemplu. Economiile astfel realizate se pot întoarce sub formă de investiții. Acest proiect va fi însoțit și de o altă investiție, introducerea gazului metan la Biblioteca Județeană. Am semnat actele necesare și documentația a fost depusă. Având gazele naturale ca sursă de încălzire, economiile realizate vor fi mai mari și, așa cum am spus, sumele economisite pot fi redirecționate către alte evenimente culturale sau investiții ulterioare”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Conducerea Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” a întocmit și depus actele necesare racordării clădirii instituției la rețeaua de gaze naturale.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite