Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca a semnat autorizația pentru o parte din centura ocolitoare a orașului Chișineu Criș!

O veste importantă pentru arădenii care locuiesc în zona transfrontalieră: președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca,  a semnat autorizația de construire pentru drumul județean Socodor – Nădab, proiect finanțat din fonduri europene transfrontaliere. Lungimea drumului care se va realiza, practic, din fundație, este de 5 kilometri. El va fi o parte a șoselei de centură care va scoate parțial traficul greu din orașul Chișineu Criș.

Iustin Cionca a semnat autorizația pentru o parte din centura ocolitoare a orașului Chișineu Criș!
Comentează 0

,,Acest tronson de drum va scurta distanța dintre Socodor și Nădab cu 4 kilometri. Va scurta legătura dintre orașul Chișineu Criș, DN 79 și punctul de trecere a frontierei de la Vărșand. Modernizarea acestui tronson este cu atât mai necesară cu cât localitatea Nădab dispune de o importantă zonă industrială. Noi, Consiliul Județean, realizăm din fonduri europene această parte a șoselei de centură, dar ar fi de dorit ca Guvernul României să contribuie măcar la cealaltă parte și să putem realiza un inel în jurul orașului Chișineu Criș”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad a câștigat, pentru modernizarea drumurilor județene transfrontaliere, toată suma alocată pentru opt județe, pe  axa pentru finanțarea modernizării drumurilor la nivelul regiunii transfrontaliere. Tot din fonduri europene transfrontaliere, Consiliul Județean va reabilita DJ 709B Curtici – Macea – Sânmartin, va moderniza DJ709B Sânmartin – Socodor. În același proiect se va construi centura ocolitoare a orașului Curtici.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite