Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD nu dorește să își asume responsabilitate față de Spitalul Județean!

În cadrul întâlnirii dintre conducerea Consiliului Județean Arad și ministrul Sănătății, Florian Bodog, președintele CJ, Iustin Cionca, a propus pentru funcția de manager interimar al Spitalului Județean pe consilierul local municipal PSD, dr. Gheorghe Furău.  Răspunsul negativ venit din partea doctorului Furău ne duce cu gândul că acesta ar fi respectat indicațiile conducerii PSD Arad.

PSD nu dorește să își asume responsabilitate față de Spitalul Județean!
Comentează 0

Președintele Consiliului Județean a declarat pentru Arq faptul că nu l-a interesat apartenența politică a lui Gheorghe Furău: Sănătatea arădenilor este mult prea importantă pentru ca factorul politic să aibă vreo influență. Tocmai de aceea l-am propus pe domnul doctor Furău ca manager interimar al SJCU. Am fost dispus să ofer posibilitatea doctorului Furău de a se implica 100% în conducerea Spitalului Județean. Ținând cont de faptul că partidul din care face parte se află la guvernare, Spitalul ar avea șanse mai mari să primească fonduri de la Guvern. Trebuie să fim realiști și să acceptăm faptul că Spitalul Județean nu poate să își desfășoare activitatea doar cu bani de la administrația județeană, este nevoie de un sprijin real de la București. Din păcate, doctorul Furău a refuzat astăzi propunerea. Cu toate acestea oferta mea rămâne deschisă.

Am cerut și punctul de vedere al actualului manager al Spitalului Județean, Corina Crișan în legătură cu refuzul medicului Furău de a prelua conducerea SJCU.  „În nici un caz nu doresc politizarea sistemului medical arădean: Am fost de acord cu propunerea domnului președinte Cionca și eram convinsă că dr Furău, cunoscându-i competențele profesionale și abilitățile manageriale, va accepta această funcție. Îi port un respect deosebit medicului Furău pentru toată activitatea sa, însă dacă și-a asumat declarații politice cum că este interesat de soarta sistemului medical arădean, mă așteptam să își asume și responsabilitatea managerială a Spitalului Județean. În calitate de medici, știm amândoi că sănătatea nu are culoare politică.

Rămâne de văzut dacă doctorul Furău va accepta într-un final postul de manager al Spitalului Județean Arad.

Revenim cu amănunte.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite