Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Îți place să pictezi pe pânză? Iată câteva beneficii

Reprezentarile grafice si pictura reprezinta doua dintre cele mai vechi forme de expresie din istoria omenirii, iar acestea au fost utilizate pentru a documenta evenimente, a exprima emotii si a crea opere de o frumusete incomensurabila de mii de ani. In ziua de astazi cand nivelul stresului este mai mare decat oricand, incorporarea picturii in rutina zilnica poate ajuta sa te relaxezi si sa fii mai productiv.

Îți place să pictezi pe pânză? Iată câteva beneficii
Comentează 3

In primul rand arta reprezinta modalitatea ideala pentru a scapa de stres, permitandu-va sa va concentrati pe altceva decat sarcinile legate de munca, iar pictatul va oferii un refugiu pentru toate tensiunile acumulate de-a lungul zilei, punand accentul pe ceva creativ asupra caruia sa va canalizati energia in loc sa aprofundati situatiile petrecute la locul de munca sau evenimentele obisnuite.

Auto-exprimarea este o caracteristica ce poate fi dezvoltata cu usurinta prin pictat, fara a fi judecat de cei din jur, este o sansa de crestere personala prin exprimarea cu diferite stiluri si tehnici, ce nu ar fi posibile daca cineva ar experimtenta alte arte vizuale precum fotografia sau scluptura de exemplu, din cauza complexitatii si cheltuielilor mult mai mari pe care acestea le pot genera.

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca permite sa luam o pauza de la ecrane, iar acesta nu este un hobby costisitor fata de altele, ai nevoie doar de panza pictura si un set de culori ce te vor ajuta sa iti transpui emotiile si sentimentele in nuante vii, iar lumea din jurul nostru se va contura in modul pe care il dorim, in acest fel se poate dezvolta imaginatia si abilitatile de rezolvare a problemelor intr-o maniera pozitiva.

Acest tip de explorare creativa ajuta la construirea increderii in sine, deoarece chiar daca ceea ce creati nu iese perfect, tot va avea o valoare, deoarece opera creata va fi unica.

In cele din urma aceasta activitate incurajeaza mindfulness, oferind momente asupra noastra prin introspectie cat si prin modul de observare in care altii interactioneaza, tipul de comportament ce duce la o mai mare claritate asupra a cine suntem cu adevarat si ce conteaza cel mai mult pentru noi, incat deciziile luate mai tarziu sa devina usoare si bazate pe procese de gandire sanatoasa, decat pe reaczti radicale determinate de emotii de moment.

Principalele avantaje ale incorporarii picturii in rutina zilnica :

  • Dispozitie imbunatatita : crearea de ceva de care esti satisfacut iti poate oferi un sentiment de implinire si poate imbunatati starea generala de spirit, in acesta timp si increderea pe care o ai in propriile forte.
  • Concentare : atunci cand faceti o pictura trebuie sa fiti concentrat asupra detaliilor, acest lucru poate imbunatatii capacitatea de concentrare si veti acorda o mai mare atentie lucrurilor pe care pana atunci nu le considerati utile.
  • Creativitate : implicarea constanta in activitati creative poate duce la dezvoltarea imaginatiei si abilitatilor de rezolvare a problemelor. Acest lucru va pune amprenta nu numai pe partea artistica, are beneficii si pentru viata profesionala si personala implicit in gestionarea mai eficienta a lucrurilor.

Daca pictura este o activitate noua pentru dumneavoastra este recomandat sa incepeti cu sesiuni scurte, fie ca doar doriti sa va imbunatatiti abilitatile sau sa va claditi increderea, alocand un interval mic de timp in fiecare zi va puteti dezvolta tehnicile si propriul stil fara sa va simtiti coplesiti de acest aspect.

In general alocarea unui timp de o ora in fiecare zi este ideal pentru a deprinde noi stiluri, chiar daca nu pare un timp suficient este oprim pentru o mica schita sau sa studiati combinarea culorilor pe panza. De asemenea va puteti bucura de acest timp si sa lasati creativitatea sa curga fara sa va faceti griji cu privire la rezultatul final.

Cu cat pictezi mai mult cu atat devii mai creativ, alocati timp pentru pictura de cateva ori pe saptamana si transforma-l intr-un obicei, chiar daca nu te vei simtii inspirat la inceput, pe parcurs vei observa progrese.

Cum iti poti spori creativitatea

De multe ori si pictorii profesionisti se afla blocati in rutina zilnica si cu greu pot aborda noi teme, gasirea de noi modalitati de a ne exprima latura creativa ne poate ajuta sa iesim din monotonie si poate sustine inspiratia atat de necesara pe parcursul acestui proces.

Un prim pas este vizitarea galeriilor de arta in care sunt expuse operele diferitilor artisti, fie locali sau din intreaga lume, daca observi ce au creat altii iti va oferi noi idei despre cum poti aborda stiluri diferite pe o panza pictura poate mai creativ decat inainte, indiferent de tipurile de vopsele pe care le utilizati sau tehnicile folosite precedent.

Plimbarile regulate in aer liber pot starnii noi idei datorita diversitatii pe care o puteti observa in jur, este mult mai benefic decat sa stati in mod constant in acelasi loc, priviti cu atentie formele ce se gasesc pe frunzele copacilor, sau umbrele cladirilor inalte ce acopea strazile, toate acestea sunt potentiale surse de inspiratie daca acordam suficienta atentie micilor detalii.

Acesta este un proces complex ce necesita timp si efort pentru a se dezvolta, ai rabdare cu tine insuti si continua sa explorezi si experimentezi pana cand iti vei gasi propriul stil ce te va definii ca si artist.

Cu pasi simpli incorporarea picturii in rutina zilnica poate avea impact pozitiv asupra bunastarii emotionale si fizice, indiferent daca sunteti un pictor profesionist sau incepator dedicati-va timp in fiecare zi pentru a va angaja intr-o activitatea creativa, poate fi si un plus de valoare in rutina zilnica pe care dumneavoastra o aveti.


Scrie un comentariu

trimite