Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad în acțiune

ISU Arad în acțiune
Comentează 0

Garda nr.2 de intervenție Gurahonț cu sprijinul SVSU Halmagel si angajați ai ocolului silvic au intervenit pe tot parcursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu de pășune împădurită în zonă localității Halmagel. Incendiu cu mai multe focare, a cuprins aproximativ 30 de ha. 

La intervenție au participat 27 de pompieri ai subunitățile din Gurahonț, voluntari și angajați ai ocolului silvic.

Mentionez că la toate incendiile de pășune, litiera, terenuri agricole, dispeceratul ISU Arad, anuntă atât Garda de Mediu cât si APIA

Tot în această dimineață Detașamentul de pompieri Ineu a intervenit cu 4 echipaje din care 2 de stingere, 1 SMURD si 1 de lucru si salvare de la înălțime, în orașul Ineu pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul clădirii administrative ale unei tâmplării.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la acoperișul si cu posibilitatea de propagare la întreaga construcție.

Viteza de raspuns si intervenția profesionistă a pompierilor a făcut și de acesta dată diferența. Incendiul a fost localizat în limitele găsite fără a se extinde la întreaga construcție ai la hala de productie.

 Cauza probabilă a incendiului de la Ineu a fost un scurt circuit electric.
Patronul firmei a adresat mulțumiri echipajelor de intervenție. 90% din construcție și toate utilajele au fost salvate.

 

Tot în cursul zilei de ieri, în aceași zonă a județului, mai precis în localitatea Gurahonț, încercarea de igienizare prin arderea deșeurilor putea avea consecințe grave.
Incendiul s-a propagat la un arbore iar apoi datorită vegetației care urca pe un transformate electric si la acesta. Si în acest caz, pompierii gărzii nr.2 de intervenție Gurahonț au reușit să lichideze incendiul la timp.

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite