Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad a inaugurat punctul de lucru al Detaşamentului de pompieri din Vladimirescu

ISU Arad a inaugurat punctul de lucru al Detaşamentului de pompieri din Vladimirescu
Comentează 1

Astăzi, 19 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a operaţionalizat Punctul de lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

          Punctul de lucru va fi deservit de 24 pompieri, o autospecială SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă care are în dotare şi modul descarcerare. Până la finalizarea lucrărilor de construcţie a garajelor, operaţională va fi doar autospeciala SMURD, tip B, prim ajutor medical.

          Subunitatea va deservi 5 comune cu 10 sate şi o populaţie de aproximativ 30.000 de persoane şi o suprafaţă de 473 kmp.

          Intervenţia Detaşamentului Arad în această zonă era destul de problematică mai ales în timpul orelor de vârf din cauza amplasării subunităţii de intervenţie în zona central vestică a municipiului, prin deschiderea acestui punct de lucru timpul de răspuns la intervenţii reducându-se la jumatate.

          În perioada 2008 – 2015 I.S.U.J Arad a gestionat 1171 situaţii de urgenţă pe raza localităţilor deservite acum de Punctul de Lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

          Spaţiul în care îşi va desfăşura activitatea punctul de lucru a fost pus la dispoziţie şi utilat de către Primăria Comunei Vladimirescu.

           Necesitatea înfiinţării acestui punct de lucru derivă din dorinţa de optimizare a utilizării resurselor umane şi materiale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi, implicit, creşterea gradului de siguranţă a semenilor noştri, deziderat care, fără implicarea autorităţilor administraţiei publice locale, ar fi fost greu realizabil.

„De asemenea în opţiunea noastră am ţinut cont că pe platforma fostului Combinat chimic sunt amplasate trei obiective, dintre care două sunt catalogate cu grad de risc major şi unul cu risc minor”, a precizat inspectorul şef al ISU Arad, colonel ing. Ioan Bogdănescu cu prilejul inaugurării punctului de lucru.

„Echipajul SMURD de prim ajutor Vladimirescu va interveni şi va realiza scurtarea timpilor de intervenţie pe raza localităţilor Vladimirescu, Cicir, Mândruloc, Horia, dar mai ales pe DN 7, unde între localităţile Arad şi Lipova şi chiar în cartierul Micălaca sunt zone unde suntem solicitaţi frecvent pentru accidente rutiere grave”, a punctat medic şef SMURD Monica Puticiu.

„În comuna Vladimirescu avem 13 mii de locuitori, fiind astfel la ora actuală comuna cea mai mare din judeţ  şi acest punct de lucru a fost necesar, căci acum se scurtează foarte mult timpul de intervenţie, ceea ce este esenţial pentru sănătatea şi chiar viaţa oamenilor”, a concluzionat primarul comunei, Ioan Crişan.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt - căpitan Pleşca George 

Galerie foto (54)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide