Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a încetat din viață la 90 de ani; era tratat de COVID-19 la „Matei Balș”

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață în această dimineață, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, anunță basilica.ro.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a încetat din viață la 90 de ani; era tratat de COVID-19 la „Matei Balș”
Comentează 0

Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la București cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicațiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fost intubat.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, a fost confirmat cu COVID-19 pe 20 aprilie și avea hipertensiune arterială și boală cardiacă ischemică.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău, la botez primind numele Vasile. A fost de la frate de mănăstire și monah la profesor, pedagog, apoi stareț, paroh, muzeograf, dar și reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim, exarh, Episcop vicar, apoi Arhiepiscop.

Intrați aici pentru detalii: https://basilica.ro/arhiepiscopul-pimen-a-plecat-la-domnul/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite