Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ipoteză ŞOC! Canalizarea iese în zona pasajului de pe Voinicilor şi din pricina racordării celei din Vladimirescu

Ipoteză ŞOC! Canalizarea iese în zona pasajului de pe Voinicilor şi din pricina racordării celei din Vladimirescu
Comentează 0

La ultima ploaie mai serioasă, căzută în urmă cu câteva zile în Arad, pasajul de pe Voinicilor a făcut din nou imposibilă circulaţia în zonă.

Mai mult, de această dată şi canalizarea menajeră a fost cea care a dat pe afară.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, spune că a avut discuţii cu reprezentanţii Companiei de Apă care au recunoscut că responsabilitatea le revine. „În anul 2004, după ce am devenit primar le-am dat soluţia de a dubla puterea pompelor şi nu au mai fost probleme ani de zile. Acum văzând situaţia mi-am pus întrebarea de ce avem nu doar o problemă de inundare, ci şi de ieşire a canalizării menajere. Interesându-mă de situaţie am aflat că a fost racordată canalizarea menajeră de la Vladimirescu în interiorul municipiului Arad ”, a spus Gheorghe Falcă.

Acesta a criticat şi faptul că angajaţii acestei instituţii au salarii foarte mari, că oameni din zona politicului sunt angajaţi acolo sau membri ai familiilor acestora.

Ediulul spune că a convenit împreună cu reprezentanţii Companiei un termen pentru ca problema să fie rezolvată, anume de trei luni. "Am solicitat ca în termen de o săptămână să ne prezinte soluțiile tehnice pentru remedierea situației iar apoi în termen de două luni să realizeze lucrările la nivel de infrastructură. Deja au început în zonă intervenția pentru decolmatarea conductelor, operațiuni care trebuiau făcute în primăvară. Analiza modului în care este gestionată situația sistemului de canalizare, a modului în care se desfășoară lucrările la rețelele de apă și canalizare în municipiu de către Compania de Apă confirmă necesitatea ca municipalitatea să fie acționar în această regie, pentru că în municipiu este cea mai mare rețea și cel mai mare număr de beneficiari, iar arădenii trebuie să fie parte din decizii",  a mai declarat Gheorghe Falcă.

  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite