Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioțcu scapă de instanță până în luna decembrie. De ce au decis judecătorii să amâne cauza trei luni

Fostul președinte al Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, acuzat de trafic de influență, scapă de instanță pentru încă trei luni, după ce toată vara procesul său a fost pus pe așteptare.

Ioțcu scapă de instanță până în luna decembrie. De ce au decis judecătorii să amâne cauza trei luni
Comentează 0

La Tribunalul Timiș a avut loc, vineri, un nou termen în procesul lui Nicolae Ioțcu, după ce cauza fusese amânată, în iunie, pentru trei luni, în vederea efectuării unei expertize criminalistice asupra unora dintre interceptările audio-video depuse de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

După o vacanță liniștită, Ioțcu a aflat că va mai sta departe de instanță până înainte de sărbătorile de iarnă, pentru că judecătorul a decis o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat abia pentru 16 decembrie.

Amânarea a fost cerută de către experții Insitutului Național de Expertize Criminalistice, cei desemnați de instanță să verifice probele audio-video ale DNA.

Această expertiză fusese cerută de către apărătorii lui Ioțcu, care au declarat că au suspiciuni cu privire la interceptări, care ar fi putut fi prelucrate în așa fel încât să-l incrimineze pe fostul șef al Consiliului Județean. Avocații constataseră că există decalaje între imagine și sunet, în cazul unora dintre interceptări, iar procurorii DNA au explicat că s-au folosit echipamente diferite în cazul sunetului și imaginilor, ulterior înregistrările fiind suprapuse. Cu toate acestea, apărătorii vor să se asigure că probele nu au fost prelucrate în defavoarea clientului, iar experții criminaliști, care nu și-au încheiat treaba, au mai primit un răgaz de trei luni de la instanță.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide