Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis trimite BUGETUL făcut de PSD la CCR: Are aspecte clare de neconstituționalitate!

Președintele Klaus Iohannis a lansat, astăzi, un atac extrem de dur la adresa Guvernului. Vorbind despre bugetul pe 2019, "bugetul rușinii", șeful statului a declarat că PSD nu vrea să facă investiții din simplul motiv că "nu au bani". Totodată, șeful statului a declarat că bugetul României are aspecte clare de neconstituționalitate, motiv pentru care va sesiza Curtea Constituțională. Se încalcă unele drepturi fundamentale și s-a ignorat rolul Consiliului fiscal, mai spune Iohannis. 

Iohannis trimite BUGETUL făcut de PSD la CCR: Are aspecte clare de neconstituționalitate!
Comentează 0

"Este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușitele multiple în timpul guvernării. Ei l-au numit bugetul investiției. Asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul 3 luni. Fiindcă, în conformitate cu legea, în 15 noiembrie trebuia prezentat în Parlament. Vă spun eu de ce ei nu vor să se realizeze investiții: pentru că nu au bani. De aia au întârziat bugetul trei luni", a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a avertizat că bugetul României are aspecte clare de "neconstituționalitate", motiv pentru care va sesiza Curtea Constituțională a României.

"Bugetul României are aspecte clare de neconstituționalitate. Nu se respectă obligații asumate de România față de UE din care facem parte, se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului fiscal, se aduce atingere principiului subsidiarității și descentralizării. Pentru toate acestea, voi sesiza CCR pe subiectul bugetului României, bugetul rușinii naționale!", a încheiat Iohannis.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite