Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis refuză din nou miniștrii: PSD n-are decât să vină cu propuneri care să mă convingă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca va respinge din nou cele două propuneri de miniștri, respectiv Mircea Drăghici, pentru Transporturi, și Lia Olguța Vasilescu, pentru Dezvoltare. "PSD n-are decât să vină cu propuneri care să mă convingă", a spus șeful statului.

Iohannis refuză din nou miniștrii: PSD n-are decât să vină cu propuneri care să mă convingă
Comentează 0

"Aceste două propuneri (Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu, n.r.) vor fi refuzate, în cursul acestei săptămâni. Vor fi analizate documentele și vor fi reexpediate la Guvern. Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri", a spus Klaus Iohannis, care a asigurat că, și de această dată, își va justifica gestul prin două scrisori pe care urmează să le facă publice.

Întrebat care sunt motivele care au stat la baza refuzurilor, acesta a declarat că vizează "condițiile de legalitate".

"Rezolvarea este foarte simplă: partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine și PSD nu are decât să vină cu niște propuneri care să mă convingă că ministerele vor fi conduse bine", a subliniat Iohannis.

Reamintim că, săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă i-a propus din nou pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici pentru funcţiile de miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, considerând că aceste propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţie şi de legile organice aplicabile.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite