Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis: Independeța Justiției nu se discută. Penalii nu au ce căuta în fruntea statului

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde urmează să fie aleasă noua conducere. În deschiderea ședinței, președintele statului a punctat că ,, penalii nu au ce căuta în fruntea statului, iar independența Justiției nu se discută''.

Iohannis: Independeța Justiției nu se discută. Penalii nu au ce căuta în fruntea statului
Comentează 1

La şedinţa de vineri, Consiliul Superior al Magistraturii va alege, din rândul membrilor judecători şi procurori, preşedintele şi vicepreşedintele instituţiei pentru anul 2018.

Preşedintele Iohannis a prezidat pentru prima oară o şedinţă a CSM în 6 ianuarie 2015, etichetând momentul drept unul "special".

"Rolul meu constituțional de mediator mă obligă, totodată, să veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerință din partea altor puteri ale statului sau a altor entități instituționale. Există linii roșii a căror traversare produce o periculoasă debalansare a echilibrului în stat, iar recalibrarea constituie un proces lung și dificil", declara şeful statului în şedinţa CSM de atunci.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite