Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Invitaţie la teatru

 Invitaţie la teatru
Comentează 0

Teatrul  clasic “Ioan Slavici” a deschis stagiunea 2015/2016 cu doua premiere, ceea ce constituie un fapt cu totul lăudabil. O deschidere în forță, as zice,  deoarece cele doua premiere au avut loc aproape în același timp, la doar o săptămână distanță una față de cealaltă. Un fapt,  pe care țin să-l elogiez, deoarece, în general, premierele se lasă mult așteptate și ele urmează un program nu întodeauna stabilit dintru  început de stagiune.

          Semnalez spectacolul Săptămâna luminată după Mihai Săulescu, în regia lui Nicolae – Mihai Brânzeu, pe care, din păcate, nu l-am văzut (mi l-a lăudat Zoltan Lovas) și mă voi referi la cealaltă premieră Artă de Yasmina Reza, regia Szabo K. Istvan, traducerea Violeta Popa, scenografia Cosmin Ardeleanu.

Yasmina Reza, premiată în Franța, Marea Britanie si SUA, este autoarea unor cunoscute piese jucate pe marile scene ale lumii. Piesa în discuție, tradusă in peste 30 de limbi și laureată cu importante premii, a avut premiera absolută în anul 1994 la Paris, fiind apoi reprezentată cu succes la Berlin și Londra.

Continuarea pe blogul:

www.lizicamihut.ro.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide