Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INVESTIȚIE MAJORĂ la Spitalul Județean. Vezi cum arată Ambulatoriul și Urgențele

Modernizările care au loc de un an la Spitalul Județean, în cadrul unui proiect care vizează Ambulatoriul și Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), se apropie de final. Lucrările au fost încheiate, iar în următoarea perioadă vor fi achiziționate mobilier și echipamente medicale noi.

INVESTIȚIE MAJORĂ la Spitalul Județean. Vezi cum arată Ambulatoriul și Urgențele
Comentează 0

Autoritățile județene au inaugurat parțial Ambulatoriul și Urgențele Spitalului Județean, care beneficiază de un program de modernizare în valoare totală de 35 de milioane de lei, din care 25,5 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Cea mai mare sumă, respectiv 32 de milioane de lei, a fost alocată Ambulatoriului, care a fost refăcut în totalitate.

Pentru acest proiect, contractul de finanțare a fost semnat între Consiliul Județean (CJ) Arad și Agenția de Dezvoltare Regională Vest în iulie 2014, la vremea respectivă anunțându-se că este cel mai mare proiect din domeniul medical din regiunea de vest.

Din investiția totală, echipamentele medicale vor costa aproximativ șase milioane de euro, fiind cea mai mare investiție de acest fel din istoria unității medicale.

Pentru UPU, au fost alocați trei milioane de lei, doar din bugetul CJ Arad.

Spitalul a beneficiat de lucrări pe o suprafaţă de 5.185 metri pătraţi, iar în următoarea perioadă vor fi organizate licitațiile pentru achiziția de mobilier şi echipamente medicale noi.

Președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea, a declarat că UPU va fi extinsă printr-un nou proiect, pentru care se încearcă obținerea unei finanțări europene.

”Intenţionăm să accesăm fonduri europene pentru noi săli destinate intervenţiilor chirurgicale şi în special pentru crearea unui centru de imagistică dedicat strict Unităţii de Primiri Urgenţe. Extinderea va avea în vedere spaţiul unde a funcţionat cantina”, a spus Țolea.

Spitalul Județean are 1.400 de paturi, în 52 de secţii şi 22 de clădiri. În fiecare an, aici sunt internați aproximativ 50.000 de pacienţi, 80.000 de persoane sunt consultate în Ambulatoriu, iar peste 60.000 de pacienți sunt îngrijiți la Unitatea de Primiri Urgenţe.
 

Galerie foto (32)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite