Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlniri zonale ale specialiștilor DGASPC Arad cu primarii și asistenții sociali în întreg județul

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad organizează în fiecare an întâlniri periodice de lucru cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale, cu primarii, dar și cu asistenţii sociali din primării, pentru a sprijini și analiza activitatea de asistenţă socială din județ.

Întâlniri zonale ale specialiștilor DGASPC Arad cu primarii și asistenții sociali în întreg județul
Comentează 0

„Întâlnirile urmăresc realizarea unei radiografii actualizate a tuturor furnizorilor publici de servicii și prestații sociale, primăriile, care de fapt sunt partenerii noștri în implementarea cu succes a Strategiei Județene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale. Suntem preocupați ca în județul Arad să existe și să se dezvolte un  sistem eficient de intervenţie în caz de nevoie pentru fiecare problemă de ordin social din comunitățile local. Pentru a ne asigura de  incluziunea socială a grupurilor vulnerabile,  de respectarea dreptului  la o viaţă demnă și  șanse egale pentru toți, ne bazăm pe partenerii noștri, reprezentanții celor 78 de primării din județ. Numai împreună putem urmări și atinge creşterea calităţii vieţii beneficiarilor noștri și de aceea aceste întâlniri periodice sunt mai mult decât necesaredeclară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.  Cu ocazia întâlnirilor zonale de lucru sunt prezentate oportunitățile de finanțare cu fonduri europene în domeniul furnizării de servicii sociale,  noutățile legislative din domeniu, cu impact direct asupra comunităților locale, dar sunt dezbătute și o serie de probleme cu care fiecare primărie în parte se confruntă.  Sunt abordate subiecte importante din sfera asistenței sociale, precum intervenția în cazurile de violență domestică, situația vârstnicilor și nevoia de dezvoltare de servicii sociale cum ar fi asistența la domiciliu sau deschiderea unor centre de zi, dar și analizarea liniilor de finanțare deschise în această perioadă de care ar putea profita administrațiile din județ pentru a rezolva cazurile sociale cu care se confruntă.

Întâlnirile sunt organizate în 8 centre zonale, astfel încât să fie acoperit întreg județul, iar la acestea participă specialiști ai Serviciului Strategii, proiecte, monitorizare, relații ONG, ai Serviciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migrație și repatrieri și ai Serviciului Intervenție în regim de urgență, situații de abuz, neglijare și violență domestică.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite