Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlniri și amintiri la Euromarionete 2019

Cea de a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Animație Euromarionete de la Arad este un bun prilej nu doar de a trăi alături de artiști inspirați povești magice, ci și de întâlniri cu creatorii acestora și de depănat... amintiri. Astfel, în fiecare zi, între 29 septembrie și 4 octombrie, începând cu ora 17.00, foaierul Trupei marionete va găzdui așa numitele „Întâlniri 5’oclock”.

 Întâlniri și amintiri la Euromarionete 2019
Comentează 1

În fiecare zi, vom da ocazia spectatorilor să stea față în față, într-un dialog deschis și sincer - moderat de jurnalista Luoana Pleșea, de la Radio România Cultural -  cu creatorii spectacolelor prezente în festival. Întâlnirile 5 o’clock înseamnă, de asemenea, discuții între artiștii diferitelor teatre de păpuși și marionete, dar și un bun prilej de a ciocni... paharul prieteniei și de a gusta din preparatele specifice locului. ” – spune Christian Caimacan, director artistic al FITA 2019.

Un alt eveniment care merită... notat în agendă este expoziția IN MEMORIAM dedicată uneia dintre cele mai importante personalități ale teatrului de păpuși arădean. Este vorba despre Cristian Frangopol, fondatorul (în 1951), primul director și, mai bine de trei decenii, regizor al Teatrului de Marionete Arad.

Cu prilejul comemorării a 100 de ani de la nașterea sa, Trupa Marionete a TCISA împreună cu Complexul Muzeal Arad prezintă, în premieră, expoziția  IN MEMORIAM Cristian Frangopol. Marionete, schițe, afișe, fotografii – mărturii păstrate ale acelor îndepărtate începuturi – vor fi „puse în scenă” pentru a marca momente importante din  evoluția acestui mic-mare teatru arădean.declară Christian Caimacan

Expoziția va fi găzduită de Sala Clio a Complexului Muzeal Arad în perioada 24 septembrie – 6 octombrie 2019. Deschiderea oficială are loc în 26 septembrie, de la ora 18.00.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite