Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnire colegială la Liceul „Francisc Neuman” Arad, în cadrul proiectului „European Quality Assurance în Vocational Education and Training-National Reference Points-RO-2023”, proiect cofinanțat din Programul Erasmus+

Întâlnire colegială la Liceul „Francisc Neuman” Arad, în cadrul proiectului „European Quality Assurance în Vocational Education and Training-National  Reference Points-RO-2023”, proiect cofinanțat din Programul  Erasmus+
Comentează 0

În perioada 15-17 mai 2024, la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman" Arad a avut loc întâlnirea colegială din cadrul proiectului „European Quality Assurance in Vocational Education and Training-National  Reference Points-RO-2023”, proiect cofinanțat din Programul  Erasmus+.

Începând cu anul școlar 2010, Centrul Naţional de Dezvoltare a Invăţământului Profesional şi Tehnic CNDIPT a fost beneficiarul unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, pentru implementarea proiectului POSDRU/ 85/1.1/S/57551 ,,Îmbunătățirea calității educației și formării profesionale prin rețele parteneriale”.

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea sistemului de educație și formare profesională inițială, prin dezvoltarea de instrumente și metodologii pentru implementarea Cadrului Comun European de Referință pentru Asigurarea Calității în formare profesională (EQARF) în învățământul profesional și tehnic (IPT), utilizând rețele parteneriale între școli.

În cadrul proiectului au fost constituite  reţele parteneriale compuse din şcoli care oferă calificări în acelaşi domeniu de pregătire profesională și care se confruntă cu probleme similare în dezvoltarea şi furnizarea programelor de formare.

Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad a fost membru în Rețeaua partenerială nr. 7- Industrie textilă și  pielărie alături de Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni , Colegiul Tehnic ,,Maria Baiulescu” Brașov,  Liceul Tehnologic  „Valeriu Braniște” Lugoj, Liceul Teoretic ,,Emil Racoviță” Baia Mare, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” București.

Proiectul s-a continuat prin întâlnirile de evaluare colegială, în fiecare din școlile din rețea, în cadrul proiectului European Quality Assurance in Vocational Education and Training-National  Reference Points-RO-2023”, proiect cofinanțat din Programul  Erasmus+.

A fost un real schimb de experiență și bune practice pe o tematică actuală : „ Adaptarea ofertei școlii la cererea piaței muncii, oportunitățile învățământului dual și optimizarea promovării ofertei școlii în comunitate.

Coordonator proiect la Liceul Tehnologic„ Francisc Neuman” Arad

prof. Hlihor Ramona Adriana.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide