Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Instanţa a decis: Djokovic poate să intre în Australia, dar Guvernul poate să-i ANULEZE din nou viza

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanţa a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie digi24.ro, care citează BBC

Instanţa a decis: Djokovic poate să intre în Australia, dar Guvernul poate să-i ANULEZE din nou viza
Comentează 0

Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Djokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

După ce autoritățile federale australiene au refuzat să-i permită intrarea în țară pentru a participa la Australian Open, din cauză că nu este vaccinat, scandalul în care este implicat numărul 1 mondial a stârnit un interes imens.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a susținut că sportivul a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină și că oficialii de la frontieră nu i-au notificat în mod corespunzător intenția guvernului de a-i revoca viza.

Reprezentantul guvernului australian, Christopher Tran, a spus că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl califică pentru o scutire de la regulile de intrare în țară și va nega că a existat vreo neregulă procedurală sau vreun tratament incorect.

Deși instanța australiană a decis în favoarea lui Djokovic, avocatul guvernului a precizat că ministrul imigrației din Australia ar putea lua în considerare anularea din nou a vizei lui Djokovic, mai scrie BBC.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: eurosport.ro


Scrie un comentariu

trimite