Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Instalaţiile de irigat din municipiu sunt golite de apă (FOTO)

Primăria Municipiului Arad, prin Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban și un operator specializat, desfășoară în această perioadă operațiuni de golire a instalațiilor de irigat existente în municipiul Arad, pentru pregătirea acestora pentru sezonul rece.

Instalaţiile de irigat din municipiu sunt golite de apă (FOTO)
Comentează 0

Intervenția este esențială în condițiile în care pe timpul iernii, la temperaturi negative, acumulările de apă rămase în sistemul de irigații ar putea deteriora elementele componente ale acestuia. Prin intermediul acestei operațiuni, Primăria Municipiului Arad are în vedere buna întreținere a sistemului de irigat și protejarea sistemului astfel încât să se evite daunele care ar putea conduce la reparații costisitoare”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Potrivit acestora, procedeul constă în eliminarea cantității de apă din toate componentele de irigație și ulterior, folosirea aerului cu presiune cu ajutorul compresorului în sistemul de irigații. În acest fel, se evită acumulările accidentale de apă care, în caz contrar, ar putea cauza daune în exploatarea normală a sistemului, odată cu venirea sezonului călduros.

„După efectuarea operațiunilor de golire a sistemelor de irigații, acestea se sigilează pentru a preveni deschiderea accidentală a instalației de irigare.

La nivelul municipiului Arad o suprafață totală de 30 ha de spațiu verde este prevăzută cu sisteme de irigații”, mai spun edilii.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite