Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inspectori școlari, dați afară din greșeală, în locul altora! Ce spune ministrul Pop

A fost "o eroare materială", aşa argumentează ministrul Educaţiei, Liviu Pop, faptul că unii inspectori școlari au fost dați afară din greșeală, în locul altora!

Inspectori școlari, dați afară din greșeală, în locul altora! Ce spune ministrul Pop
Comentează 0

Ministrul Educației, Liviu Pop, a spus că cel puțin 10% dintre funcțiile de conducere vor dispărea în maxim 30 de zile, pentru că sunt prea multe funcții de conducere în raport cu numărul elevilor aflat în scădere.

Totodată, acesta a explicat numirea prin delegație la șefia Inspectoratul Județean Buzău a unei profesoare care a picat de trei ori examenul pentru post prin faptul că "toate numirile sunt pe perioadă determinată" și că nu numește el inspectorii.

De asemenea, cu privire la faptul că inspectorul școlar al Ialomiței a fost demis din motive care viza inspectorul șef al județului Arad, acesta a argumentat că a fost o "eroare materială".

Ministrul Educației a spus despre situația în care la Inspectoratul școlar general din Ialomița, unde șefa instituției, Luminița Barcari, a fost anunțata de demitere invocându-se un motiv ce îl vizează pe inspectorul șef școlar din județul Arad că a fost "o eroare materială".

"Eroarea respectivă a fost o eroare materială și din respect pentru opinia publică doamna inspector era bine să spună că în 23 august s-a făcut notificarea către inspectorat și s-a spus că este o eroare materială. Au fost două erori materiale, din lipsă de atenție a celor care au tehnoredactat documentul respectiv și într-adevăr sunt 28 de puncte pe care trebuie să le respecte fiecare inspector, unii nu au respectat două, alții trei", a spus ministrul Pop, subliniind că inspectorii nu au fost demiși, ci "le-a încetat contractul de mandat pentru că nu l-au respectat".

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite