Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Înrolarea în SPV devine obligatorie pentru anumite categorii de contribuabili

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, instituţie care coordonează şi activitatea Administraţiei Judeţenea Finanţelor Publice Arad, anunţă că începând cu 1.03.2022, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, înrolarea în SPV devine obligatorie pentru unele categorii de contribuabili.

Înrolarea în SPV devine obligatorie pentru anumite categorii de contribuabili
Comentează 0

Este vorba de: persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică şi persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una din formele prevăzute de OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, cu modificările și completările ulterioare.

Înregistrarea în serviciul „Spațiul Privat Virtual” se face accesând pagina principală a ANAF (www.anaf.ro), secțiunea „Servicii Online”, „Înregistrare/Înrolare persoane fizice și juridice în SPV”.

În situația în care începând cu 1.03.2022 contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distantă a cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente și le vor depune în format letric, organul fiscal central nu le va lua în considerare, procedând la notificarea acestora cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distantă.

„Menționăm faptul că înrolarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) oferă persoanelor fizice și juridice toate facilitățile comunicării la distantă a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum și a altor informații și înscrisuri în legătură cu situația financiară și fiscală proprie a acestora”, transmit reprezentanţii DGRFP Timişoara.

Sursa foto: economica.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite