Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Înregistrarea domeniilor web: trei lucruri esențiale pe care trebuie să le știi

Daca ai lansat deja o afacere online, daca te afli in procesul de lansare a unei sau intentionezi sa faci acest lucru, cu siguranta exista cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stim despre inregistrarea domeniilor web.

Înregistrarea domeniilor web: trei lucruri esențiale pe care trebuie să le știi
Comentează 0

Propulsarea unei afaceri pe Internet este adesea un proces destul de anevoios, care necesita investitii si desigur numeroase decizii care vor avea un impact direct asupra modului in care va evolua afacerea in viitor. Inregistrarea unui nume de domeniu reprezinta unul dintre primii pe pasi pe care un viitor webmaster trebuie sa ii faca in vederea lansarii unei afaceri pe Internet. Practic, prin procesul de alegere si inregistrare a unui de domeniu se ofera unei afaceri online o identitate. Inregistrarea unui nume de domeniu se poate transforma cu usurinta intr-o reala provocare pentru multi viitori administratori de afaceri online avand in vedere ca alegerea unui nume de domeniu potrivit nu este unul dintre cele mai usoare lucruri astazi.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit reprezinta un aspect caruia ar trebui sa ne dedicam timpul avand in vedere ca numele de domeniu (adresa web a site-ului) reprezinta practic amprenta afacerii tale. Un nume de domeniu neserios sau greu de memorat reprezinta motive suficiente pentru un utilizator sa nu mai revina in viitor pe site. Servicii de inregistare domenii putem regasi astazi destul de simplu avand in vedere ca exista numeroase companii de profil care ne ofera posibilitatea de a face acest lucru rapid prin intermediul site-urilor proprii.

 

Iata asadar 3 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre serviciul de inregistrare domenii.

Doar numele de domeniu unice pot fi inregistrate.

Daca te-ai gandit cumva sa iti asociezi numele de domeniu cu cel al unor companii deja populare, va trebui sa iti reconsideri aceasta decizie deoarece acest lucru nu este deloc posibil. Mai mult decat atat, atunci cand vei incerca sa iti asociezi intr-un fel sau altul numele cu cel al altor companii, risti sa fii dat in judeacata daca imaginea le este afectata intr-un fel sau altul. Asadar, focuseaza-te sa alegi un nume de domeniu unic si reprezentativ pentru afacerea ta.

 

Nu opta pentru nume de domeniu lungi sau care contin numeroase cifre.

Oricat de cool sau de actual ar putea parea un nume de domeniu care contine numeroase cifre, in esenta acest lucru nu face decat sa ingreuneze semnificativ memorarea adresei web a site-ului pe care il deti. Situatia este similara si in cazul in care iei decizia de a de a alege un nume de domeniu mult prea lung. Un uitlizator nu isi va bate foarte mult capul pentru a retine adresa web a site-ului tau.

 

Opteaza pentru extensia.ro daca site-ul este destinat exclusiv romanilor.

In situatia in care site-ul tau isi desfasoara activitatea exlusiv pe teritoriul Romaniei, cea mai potrivita alegere pe care o poti face in acest sens este aceea de a alege o extensie.ro. Daca in viitor vei dori sa iti externalizezi serviciile oferite, atunci va fi necesar sa alegi din start o extensie precum este cea .com.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite