Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Informare meteo de ultimă oră: ninsori viscolite, ploi şi polei. Harta cu cele mai afectate zone

Începând de luni seara, de la ora 20:00, până la 17 ianuarie, ora 20:00, se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte în mai multe zone ale țării.

Informare meteo de ultimă oră: ninsori viscolite, ploi şi polei. Harta cu cele mai afectate zone
Comentează 0

În cursul nopții de luni spre marți și în primele ore ale zilei de marți, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul teritoriului, va ninge în general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile și precipitații mixte și polei.

Din după-amiaza zilei de marți, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest.

Local se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea.

În zonele de munte temporar vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marți spre miercuri, îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar miercuri, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite