Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Indicator” pus de localnicii din Galşa pentru a-i domoli pe vitezomanii care ocolesc lucrările de pe drumul Şiria-Pâncota

Având în vedere lucrările care se fac la drumul Şiria-Pâncota, o parte dintre şoferii care trec prin Galşa aleg să o ia pe străzile lăturalnice, pentru a nu mai sta la semafoarele din şantier. Localnicii susţin însă că unii dintre aceştia circulă cu viteză, punând în pericol siguranţa copiilor în primul rând.

„Indicator” pus de localnicii din Galşa pentru a-i domoli pe vitezomanii care ocolesc lucrările de pe drumul Şiria-Pâncota
Comentează 2

„Cei din Galsa sunt sătui de traficul deviat pe străzi..... au pus indicatoare proprii pentru a ferii copii de vitezomani....”, ne scrie un cititor, trimiţându-ne două fotografii în acest sens, în care se vede un mesaj scris pe un carton: „Zonă 30 km/h; ATENŢIE COPII”.

Potrivit reprezentanţilor Insectoratului de Poliţie Judeţean Arad, doar administratorul drumului are dreptul să stabilească eventuale restricţii şi să monteze semne de circulaţie. „Semnele de circulaţie pot fi amplasate în mod legal doar de către administratorul drumului, după ce propunerea respectivă este aprobată de Comisia de Sistematizare a Traficului”, a declarat Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al Insectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Cu alte cuvinte, cartonul cu pricina nu are nicio semnificaţie din punct de vedere legal.

Primarul Valentin Bot susţine că viteza legală în interiorul localităţii este de 50 km/h şi că atâta timp cât este respectată această restricţie nu există niciun pericol, „indicatorul” fiind amplasat fără ştirea autorităţilor locale.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite