Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incredibil: Prefectura recunoaşte că nu a făcut şi nu va face NIMIC pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri!

Aradul – oraşul care a gândit Marea Unire – merită în anul Centenar un monument care să onoreze eroii de la 1918. Din păcate, amplasarea Monumentlui Marii Uniri la Arad este întârziată nejustificat, parte din cauza incompetenţei, parte din calcule politice.

Incredibil: Prefectura recunoaşte că nu a făcut şi nu va face NIMIC pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri!
Comentează 0

Ministrul Culturii George Ivaşcu a fost prezent la Arad în luna iunie şi a spus că va face demersuri pentru a aduce la Arad Monumentul Marii Uniri, în urma unei discuţii cu artistul plastic care l-a realizat, urmând ca Primăria Arad să amenajeze piaţeta de lângă Consiliul Judeţean. Am vrut să vedem ce s-a ales de fapt din aceste demersuri şi ne-am adresat atât Prefecturii, cât şi Ministerului Culturii.

Prefectura Arad a aşteptat aproape 30 de zile pentru a răspunde la următoarele întrebări adresate de redacţia noastră: 1. Care este stadiul lucrărilor de amplasare a Monumentului Marii Uniri la Arad? 2. Care este data la care va fi inaugurat Monumentul Marii Uniri la Arad? 3. Care sunt măsurile pe care le-aţi întreprins, până acum, pentru ca la Arad să fie amplasat Monumentul Marii Uniri, în anul Centenarului?

Ne aşteptam la un răspuns elaborat şi detaliat (care ar fi necesitat şi un timp îndelungat de redactare). A venit însă un răspuns şocant, care poate fi rezumat simplu: Prefectura nu a făcut NIMIC şi nici nu vrea să facă nimic pentru amplasarea Monumentului!

Iată răspunsul Prefecturii: „Vă invităm să adresaţi întrebările care fac obiectul interesului Dvs . Primarului Municipiului Arad, dl Gheorghe Falcă, care, prin Hotărârea nr 138 din 16 aprilie 2018 a Consiliului Local al Municipiului Arad, a fost mandatat să realizeze documentaţia tehnică impusă de lege cu obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor obligatorii”. Semnat, Prefect Florentina Horgea. La această catastrofă de răspuns, este ataşată hotărârea CLM cu pricina.

Cacofonia din text se asortează cu o şocantă lipsă de idei şi chiar de responsabilitate.

Ne întrebăm până unde poate să meargă incompetenţa doamnei prefect Horgea?! Oare dânsa nu ştie că Monumentul trebuie adus la Arad de Ministerul Culturii din Guvernul pe care îl reprezintă? Oare dânsa ce făcea când, în luna iunie, se discuta de faţă cu ministrul despre amplasarea Monumentului? Oare dânsa nu ştie că din poziţia în care se află trebuie să facă lobby pentru Arad, să susţină proiectele Aradului?

Oricâtă incompetenţă ar aduna doamna prefect Horgea şi echipa sa, tot nu justifică acest răspuns în care ni se spune negru pe alb că Prefectura nu a făcut şi nu va face NIMIC pentru a amplasa Monumentul Marii Uniri la Arad: există un plan politic pentru a împiedica de fapt amplasarea Monumentului. Însuşi faptul că Prefectura Arad a avut nevoie de o lună pentru a da acest răspuns în bătaie de joc este un indiciu în acest sens.

Între timp, se lucrează la amenajarea piaţetei de lângă Consiliul Judeţean Arad, locul în care va fi amplasat monumentul. Poate se trezesc şi cei din Guvern, Prefectura, parlamentarii PSD!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite