Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prefectul vrea în trei zile LISTA primarilor din județ pe care-i poate suspenda

Prefectul vrea în trei zile LISTA primarilor din județ pe care-i poate suspenda
Comentează 1

Prefectul Cosmin Pribac le-a dat termen trei zile secretarilor de primării din județ să transmită informații cu privire la aleșii locali ”penali”.

Pribac vrea să afle dacă avem primari, viceprimari sau consilieri care au fost condamnați, pentru a putea face propunerile pentru încetarea mandatului. 

Conform Prefecturii, cererea vine în urma unor modificări substanțiale în legislația privind administrația publică și statutul aleșilor locali. 

Astfel, conform modificărilor legislative, ordinele de încetare a mandatului de ales local (consilier local sau județean), în cazul retragerii sprijinului politic pentru acesta, sunt emise direct de către prefect.  

De asemenea, pierderea funcției are loc ”în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a pedepsei, cu aplicarea art. 81-82, respectiv cu executarea în alte condiții decât cele prevăzute de art. 57 alin 1 din Legea nr. 15/1968 privind Codul Penal al României, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, conform unei precizări transmise de Prefectura Arad .

Cel puțin doi primari ar urma să fie suspendați, respectiv Florin Moț (Zărand) și Dema Florin (Șimand), ambii condamnați la închisoare cu suspendare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite